Thursday, 29 December 2011

Romantiknya !!!!! ◕‿-

MAID by Suri Ryana 


Da baca novel ni!!!! atau aku yang ketinggalan .....hehe ..
Ini adalah NOVEL yang kedua aku baca dalam hidup aku .First aku bace adalah novel TIADA YANG KEDUA .Novel ni pun best jugak .Bila asik bace novel je kan ..mulalah terpengaruh . Belum tiba masenye lagi aku nak pecah rekod untuk mengkatamkan dalam masa yang singkat .NOVEL MAID ini aku katam dalam 3 ari ..

Aku mule membaca muke surat yg pertama ,aku menjadi semakin menarik untuk terus membaca .NOVEL ini sungguh ROMANTIK ..Aku suka jalan ceritanya yang menarik .Bila bace aje NOVEL ini aku dapat membayangkan bagaimana wajah ,watak yang ada dalam NOVEL ini .Dalam NOVEL ini mempunyai seorang watak gadis yang kelam-kabut yang bekerja sebagai tukang gaji di Penthouse majikannya yang bernama Harris dan digelarnya Mr F yang membawa maksud Fussy iaitu cerewet .

Bila aku bace NOVEL ini ,aku dapat bayangkan kekacakan yang bernama Harris (Mr.F)dalam NOVEL ini .NOVEL ini juga sepertinya ade persamaan dalam hidup aku dimana aku seorang yang single tetapi not available . Selain itu ,sikap aku juga ada sedikit persamaan dengan gadis yang bernama Noorul iaitu majikan kepada ,Mr.F .Pada hari pertama Noorul memegang jawatan sebagai maid ,Noorul mule jatuh cinta dengan Mr.F pada pandangan yang pertama semasa mereka terlanggar antara satu sama lain di lif .Sebenarnya pada waktu tu Noorul tak tahu bahawa orang yang dilanggarnya adalah majikannya ..

Dalam NOVEL ini ,Aku suka semua bab yang ada dalam NOVEL ini .Wow So Romantic .Aku  juga suka bab dimana mereka mule menjadi suami isteri ....

Sampai sini jelaye ...Baca la sendiri !!!Memang best ...
Selain tu nk ucapkan congrate kepada penulis NOVEL ini dengan jalan cerita yang sungguh berkesan dan aku juga sampai terbawa2 dalam mimpi ...Ops ...terlebih sudah ,Tapi memang betul pun sampai bawa kat mimpi kerana terbayangkan wajah lelaki yang hensem watak nya yang merupakan ciri2 lelaki idaman aku ..Wajah lelaki itu sukar untuk diceritakan dan aku reka wajah kacak lelaki itu sendiri ketika membaca NOVEL ini .
Lepas ini aku nak bace lagi buat kali kedua la ...